Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія з питань найменувань рекомендує Київраді перейменувати три вулиці в Києві: на честь Володимира Івасюка, Василя Щавінського та Героя України Дмитра Годзенка

01 листопада 2016 року, 13:12

Комісія з питань найменувань рекомендує Київраді перейменувати три вулиці в Києві на честь Володимира Івасюка, Василя Щавінського та на честь Героя України Дмитра Годзенка. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії з питань найменувань під головуванням заступника голови КМДА Олексія Резнікова.

Відтак, проспект Героїв Сталінграда в Оболонському районі рекомендовано перейменувати на честь українського композитора і поета, Героя України Володимира Івасюка; вулицю Петровського у Деснянському районі – на честь хіміка-технолога, мистецтвознавця і колекціонера Василя Щавинського; вулицю Московську у Печерському районі – на честь Народного Героя України, бійця 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним «Годзила» Дмитра Годзенка, який загинув 31 березня 2016 року, за день до того, як їх підрозділ мали вивести із зони бойових дій.

21 березня Президент України підписав наказ про нагородження його орденом «За мужність» III ступеня. Дмитро пройшов Майдан. Був молодшим сержантом ЗСУ.

Під час обговорення пропозиції перейменування вулиці Московської у Печерському районі була озвучена інформація про те, що дана назва є історичною, проте заступник голови КМДА Олексій Резніков парирував: «При всій моїй повазі, але це не та назва вулиці, яку я хочу бачити на мапі Києва».

Також Комісія звернулась до Київського міського голови та заступника міського голови-секретаря Київради щодо відновлення процедури розгляду перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

Відповідні перейменування вже пройшли громадські обговорення і були підтримані киянами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]