Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як працюють кіоски з продажу соціального хліба і аптеки «Фармації»

02 листопада 2016 року, 13:55

Мер Києва Віталій Кличко разом із очільниками районів столиці під час виїзної наради перевірив, як працюють кіоски з продажу соціального хліба і аптеки КП «Фармація», де можна придбати соціальні ліки.

«Ми робимо все, щоб підтримати соціально незахищені верстви населення. Тому в Києві можна придбати не тільки найдешевший в Україні хліб, а й соціальні ліки», – зазначив Віталій Кличко.  

Відвідуючи одну з комунальних аптек на вулиці Миропільській, мер зазначив, що два роки тому «Фармація» була збитковим підприємством і лунали ідеї щодо необхідності його закриття.

«Було багато охочих купити мережу аптек «Фармація». Але ми змінили керівництво, погасили всі борги і сьогодні підприємство, незважаючи на те, що дотує 13 млн грн на соціальні ліки, є прибутковим і до кінця року, як зазначає очільник КП «Фармація», очікує близько 17 млн грн прибутку. «Фармація» несе важливе і серйозне соціальне навантаження, допомагаючи незахищеним верствам населення», – підкреслив Київський міський голова. 

Мер зауважив, що всі аптеки та аптечні пункти КП «Фармація» реалізують власникам «Картки киянина» вітчизняні ліки з мінімальною націнкою, майже за цінами виробника (націнка 1 коп.). Наразі їх кількість складає 211 найменувань.

Крім того, щоб допомогти киянам, хворим на гіпертонію, у всіх аптеках КП «Фармація» власникам «Картки киянина» можна придбати 15 найменувань ліків для лікування гіпертонічної хвороби за спеціальними зниженими цінами.

Мер також відвідав кіоск «Київхлібу» і поспілкувався з продавцями, щоб дізнатися, яка ситуація з продажем соціального хліба. Вони зазначили, що соціальний хліб користується популярністю і його завозять тричі на день.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]