Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

13 листопада у Музеї української діаспори святкуватимуть День видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського

08 листопада 2016 року, 11:09

Музей української діаспори запрошує 13 листопада о 12:00 дорослих і маленьких киян відсвяткувати День Ігоря Сікорського – видатного українсько-американського авіаконструктора.

У програмі святкування: кураторська екскурсія (12:00-12:30), квест «Талісман Сікорського» (12:30-13:00), майстер-класи із виготовлення діючих літаків із підручних матеріалів, їх оздоблення українською авіаційною символікою, розмальовки й витинанки на тему авіації (13:00-15:00).

Як повідомляє Департамент культури КМДА, відвідувачі зможуть оглянути оновлений виставковий проект «Наш Сікорський». У експозиції з’явились нові моделі літаків і гелікоптерів винахідника, котрі він розробляв у різні періоди свого життя: київський, петербурзький, американський. Зокрема, відвідувачі побачать модель знаменитого «Іллі Муромця» (одного з найкращих літаків Першої світової війни) та модель першого гелікоптера, створеного авіаконструктором у дворі батьківського будинку в Києві. Відвідувачі також матимуть змогу ознайомитися з архівними документами, побачити родинні фото Сікорських, світлини винахідника за роботою, роздивитися куточки його київського помешкання й куренівського ангару, де він майстрував свої перші моделі, переглянути фільм із голосом авіаконструктора за кадром.

Місце проведення: вул. Московська, 40-Б, Музей української діаспори.

Телефон для довідок: (044) 280-64-18.

Facebook: www.facebook.com/MuseumUkrainianDiaspora

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]