Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА готові фінансувати заходи, необхідні для підготовки та проведення «Євробачення-2017» – Геннадій Пліс

17 листопада 2016 року, 14:34

У Київській міській державній адміністрації готові фінансувати заходи, необхідні для підготовки та проведення «Євробачення-2017». Відповідний лист до Національної телерадіокомпанії України був відправлений ще наприкінці минулого тижня. Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він повідомив, що міська влада давно засвідчила про свої наміри організувати та провести конкурс на найвищому рівні, і вже розпочала це робити.

«Ми направили офіційний лист № 060-8278 та довідку № 4045 про зміни помісячного розпису асигнувань загального фонду бюджету, у якій значиться, що в листопаді ми готові виділити Національному комітету з питань телебачення та радіомовлення 50 млн грн., необхідних для участі у підготовці та проведенні у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення». На наступний рік, нагадаю, на потреби забезпечення «Євробачення» закладається ще 150 млн грн. У листі ми запросили банківські реквізити рахунку для отримання субвенцій із місцевого бюджету державному бюджету, а також відповідні рахунки та кошториси до них», – розповів перший заступник голови КМДА.

За його словами, відповідь на свій запит КМДА поки що не отримала.

«Ми активно включилися у процес, і очікуємо такого ж відношення від інших задіяних органів та установ. Адже проведення таких важливих заходів, як «Євробачення», «Ліга Чемпіонів» тощо на належному рівні підвищує не лише туристичну привабливість Києва, але й інвестиційну. А це, у свою чергу, дає надію на зміни на краще, які нам дуже потрібні», – зауважив Геннадій Пліс.

За його словами, залучені до організації і проведення «Євробачення» органи, установи отримають фінансування та звітуватимуть про виконання програми згідно з кошторисами та рахунками. 

Нагадаємо, вчора відбулася нарада з представниками НТКУ щодо підготовки до проведення «Євробачення-2017». Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київ готовий на гідному рівні провести пісенний конкурс «Євробачення-2017», увага до якого буде прикута з боку усіх країн світу. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]