Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко відкрила виставку до Дня пам’яті жертв голодоморів

26 листопада 2016 року, 12:25

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» запрошує усіх охочих відвідати історико-документальну виставку «Ми звинувачуємо», яка триватиме до 4 грудня. Голодомор 1932-1933 років – це страхітлива за своїми намірами й масштабами акція більшовизму й величезна трагедія українського народу, про яку повинен пам’ятати весь світ, нинішні і прийдешні покоління. Про це повідомила під час відкриття виставки заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«До дня пам’яті жертв Голодомору ми відкриваємо в музеї Івана Гончара, що є справжнім осередком українського культурного відродження, виставку, присвячену жахливим подіям 1932-33-х років: розгортанню війни проти селян, яка набула форм терору голодом. Вбивали цілий народ, який ніколи нікого не гнобив, зроду-віку займався хліборобством. Це був найстрашніший злочин», – повідомила Ганна Старостенко.

На виставці, підготованій Українським інститутом національної пам’яті, представлені документи вищих партійних і державних органів влади, які свідчать про їх дії, спрямовані на організацію Голодомору та їх повну обізнаність із ситуацією на місцях. Запровадження режиму «чорних дощок», заборона поширення інформації про голод, запровадження паспортної системи разом із забороною виїжджати за межі України.

«Пам’ять про невинно згублених має зберегтися довічно. Саме тому фінал виставки тісно пов’язаний із проблемами сучасності, боротьби за визнання Голодомору геноцидом, формування політики пам’яті про страшну трагедію, яка не може бути забутою», – зазначила заступник голови КМДА.

Нагадуємо, у Києві триває вшанування жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років. Так, 26 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]