Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Бюджет наступного року дозволить розвивати Київ», – Геннадій Пліс

05 грудня 2016 року, 13:08

Доходи бюджету столиці на наступний рік зростуть із 35,231 млн грн у поточному році до 36 778,5  млн грн у наступному. Структура видатків складає 36,780 млн грн – це свідчить, що бюджет буде збалансованим і реалістичним до виконання. На цьому під час брифінгу наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – збереження соціального орієнтування та плановий економічний розвиток сприятимуть стабілізації та поліпшенню загальної ситуації у столиці.

«Ми робимо бюджет реальним. Це означає, що кожен структурний підрозділ отримав завдання, які спроможний виконати, та ресурс під це. Так, звичайно, завжди хотілося б більше, але ми також маємо вкрай амбітні плани щодо інвесторів. І форум, який ми проводили нещодавно, переконує, що такі плани також мають всі шанси на втілення в життя», – переконаний Геннадій Пліс.

За його словами, найбільший відсоток капітальних видатків планується витратити на розвиток транспортної галузі (46,3% або 2358,2 млн грн) і житлово-комунальної галузі (22,9% чи 1167 млн грн). Для галузі освіти передбачено 662,6 млн грн, охорони здоров’я, соціального захисту і спорту – 444 млн грн, культури – 279,3 млн грн, на інші галузі – 183,8 млн грн.

«Ми активно розвиватимемо також освіту та науку, займатимемося дорогами. Так, на мою думку, зусилля потрібно направляти на енергозберігаючу галузь і розвиток новітніх технологій. Для цього активно залучатимемо громадськість – через бюджет участі, наприклад, на який, нагадаю, закладено 50 млн грн, через воркшопи, де представники влади завжди беруть  активну участь. Я впевнений, що бюджет наступного року дозволить розвивати Київ, облагороджувати його, і результат цього відчуватиме кожен його мешканець та гість», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]