Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2016 році соціальним транспортом – автомобілями для пасажирів із особливими потребами – здійснено 9 735 перевезень – Микола Поворозник

17 січня 2017 року, 11:00

У 2016 році столичним соціальним транспортом здійснено 9 735 перевезень. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Такими автомобілями користуються кияни, які мають захворювання опорно-рухового апарату та пересуваються на візках або милицях, і згідно з медичним висновком мають ІІІ, IV або V групу рухової активності та потребують транспортного обслуговування. Також транспортними послугами можуть скористатися пацієнти, яким проводяться процедури за життєвими показниками, такі як гемодіаліз», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, з 1999 до 2012 року автопарк не оновлювався і майже 60% автомобілів мали фізичний і моральний знос, капітальний ремонт яких був економічно недоцільний. Лише до «Евро-2012» було придбано 4 легкові автомобілі Volkswagen Transporter Kombi, які обладнані підйомними пристроями для перевезення інвалідів із порушенням опорно-рухового апарату.

«У 2016 році за рахунок міського бюджету ми закупили 15 спецавтомобілів: 5 нових автомобілів Renault Dokker, які обладнані пандусами для перевезення інвалідів із порушенням опорно-рухового апарату, та 10 автомобілів Citroen Jumper, обладнані електрогідропідйомниками, системою кондиціонування, автономними обігрівачами, зручними сидіннями та кріпленнями для інвалідних візків», – зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Нагадаємо, соціальний транспорт можна замовити в Київському міському територіальному центрі соціального обслуговування за телефоном: (044) 450-83-47.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]