Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Бортницькій станції аерації завершується підготовча стадія реконструкції і розпочинаються основні технічні роботи – Петро Пантелеєв

17 січня 2017 року, 14:54

Київ успішно виконує найбільший інвестиційний проект в Україні в сфері житлово-комунального господарства, який реалізовується на прийнятних для України умовах. Він забезпечить реконструкцію споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії із обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації (БСА). Про це під час зустрічі з представниками Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму Японії повідомив Петро Пантелеєв.

«Проект, що є унікальним для нашої країни та найбільшим у вітчизняній сфері ЖКГ, входить у активну фазу, – зауважив Петро Пантелеєв. – Минулого року узгодження процедурних питань остаточно закріпило наші відносини з японською стороною. Наразі ми завершуємо всі підготовчі роботи та переходимо до виконання основних технічних завдань у рамках реконструкції БСА та з нашого боку ми засвідчуємо повну готовність до цієї роботи», – сказав заступник голови КМДА.

Він наголосив, що в результаті після реконструкції БСА з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибоким, а сама станція – компактнішою. Площа основного виробництва БСА з існуючих сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дозволить збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.

 

Довідково.

У червні 2015 року між Урядами України та Японії була підписана кредитна угода для залучення коштів на реконструкцію БСА на пільгових і вигідних для України умовах від JICA. У вересні цього ж року Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію Договору у формі обміну нотами між Урядом України та Урядом Японії, а Президент України його підписав.

Кредит буде наданий JICA на суму 108 млрд єн. Умови кредитування – 0,1% річних на 40 років із 10-річними «канікулами». При цьому не менше 30% від вартості проекту складатиме придбання японського обладнання, а генпідрядник – юридична особа з японською часткою – не менше 50%+1.

Замовником проекту виступає ПАТ «АК «Київводоканал». Розпорядники коштів державного бюджету – Мінрегіонбуд та КМДА. Міжнародний партнер – Уряд Японії.

Кредитор від Уряду Японії – Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).

Позичальники з кредиту – Кабінет Міністрів України.

Субпозичальник – ПАТ «АК «Київводоканал».

Генпроектувальник стадії «П» (проект) – ДП «Київінжпроект».

Генпроектувальник стадії «РД» (робоча документації) – консорціум японських проектних організацій TEC INTERNATIONAL Co., Ltd., NIHON SUIKO SEKKEI Co., Ltd. Та NIPPON KOEI Co., Ltd.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]