Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роз’яснення щодо нарахувань киянам за послугу опалення отриману в грудні

19 січня 2017 року, 10:02

Звертаємо увагу киян, що в рахунках за опалення, отриманих киянами цього місяця, період, за який нарахована послуга, перевищує один календарний місяць. Це пов’язане зі зміщенням дат зняття показань будинкових приладів обліку, які здійснює ПАТ «Київенерго».

Сьогодні 95% житлових будинків столиці обладнані приладами обліку тепла. Починаючи з грудня 2016 року, зняття показань будинкових лічильників для нарахувань за опалення відбувається у 2 останні дні місяця, а не з 19-го до 26-го числа, як раніше. Тому кількість днів надання послуги, відображена в платіжках за грудень для мешканців будинків із лічильниками, складається із залишкової кількості днів надання послуги у листопаді та протягом усього грудня.

Необхідність зміни дат зняття показань теплолічильника пов’язана з механізмом нарахування субсидій, які нараховуються за весь календарний місяць. Сьогодні в зоні обслуговування ПАТ «Київенерго» близько 30% споживачів отримують субсидію на оплату комунальних послуг.

Середньозважена вартість опалення в грудні для мешканців багатоповерхових будинків без лічильників тепла склала 31,27 грн/м². Це середня ціна одного квадратного метру опалення в будинках столиці з лічильниками, на основі яких визначено вартість опалення для будинків не оснащених приладами обліку. Нарахування здійснювалися згідно прийнятої у листопаді Постанови Кабінету Міністрів України № 865. Таким чином, ліквідовується дискримінація для мешканців багатоповерхівок, де ще не встановлені прилади обліку, оскільки за тарифом кияни сплачували б 32,97 грн/м².

Звертаємо увагу на те, що вартість послуги централізованого опалення залежить від зовнішньої температури повітря та технічних характеристик будинку. У разі незгоди щодо нарахування за опалення закликаємо киян звертатися безпосередньо до Центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Київенерго» (адреси можна знайти за посиланням, до контакт центру теплопостачальної організації – 1588, а також на міські гарячі лінії 1557 або (044) 205 73 37 (із мобільного), або на 1557 та (044) 500 1557 (із мобільного).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]