Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Найкращі проекти Бюджету участі розвиватимуть Київ у пріоритетному для містян напрямі – Геннадій Пліс

21 січня 2017 року, 14:44

Найкращі проекти, відібрані на голосуванні Бюджету участі, дадуть поштовх до розвитку Києва в пріоритетному для містян напрямі. На цьому, відкриваючи Форум громадських ініціатив, наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він підкреслив, що розвиток сучасного Києва базується на принципах відкритих даних, прозорого управління та перетворення столиці на інноваційне, прогресивне місто.

«Для розвитку економіки та інфраструктури Київ визначає своїми основними напрямами саме інноваційні підходи до ведення бізнесу. Ми тісно співпрацюємо з передовими містами, щоб запозичувати та втілювати у життя найкраще. Окрім того, – зауважив Геннадій Пліс, – Київ – одне з найкрасивіших і найдавніших міст Європи, яке завжди відігравало значну роль у суспільно-політичних, економічних напрямах міжнародного співробітництва».

Сьогодні столиця є економічним центром України, її фінансовим та інвестиційним осередком. На Київ, нагадав Геннадій Пліс, припадає 22,5% ВВП, 25% наукового потенціалу країни, 33% зовнішньоекономічного обороту та 52% іноземних інвестицій.

«Ми завжди готові вести активний діалог із бізнесом і громадськістю, впроваджувати технології у своє середовище та сприяти реалізації найсучасніших бізнес-проектів», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

«321 проект допущений до голосування. На реалізацію найкращих цього року місто виділить 50 мільйонів гривень. Згоден – це недостатньо для тої кількості прекрасних ідей, яку я побачив на сайті для голосування. Я впевнений, що сума, виділена на Бюджет участі, буде більшою. Адже Бюджет участі – це реальний практичний крок до зближення і взаємного розуміння влади та городян», – зауважив Геннадій Пліс.

Він розповів, що у Києві впровадили відкритий бюджет, розробили медичний портал, реалізували можливість оплати банківськими картами в метро; відслідковуємо, як тратить кошти школяр і задля безпеки встановили 4000 камер на дорогах.

«Ми завжди раді запросити компанії, активних городян, експертів, яким небайдужий розвиток міста, приєднатися до команди і спільно розвивати столицю. Разом ми можемо зробити це», – переконаний Геннадій Пліс. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]