Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Школи Києва отримали сучасні технології навчання – Ганна Старостенко

25 січня 2017 року, 16:52

Київські школи оновилися сучасними інтерактивними технологіями для навчання на суму понад 14 мільйонів гривень. Зокрема, згідно з міською програмою «Освіта Києва. 2016-2018 роки» закуплено електронні підручники для 13 ЗНЗ столиці, ще 33 школи оснащені сучасними кабінетами з природничих дисциплін. Також за позабюджетні кошти 81 школа міста отримала нові комп’ютерні комплекти. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції реалізації програми в Києво-Печерському ліцеї № 171 «Лідер».

«Впроваджуючи програму «Освіта Києва. 2016-2018 роки» ми прагнули, щоб за 3 роки всі діти столиці під час навчання користувалися найсучаснішими інформаційними технологіями. У 2016 році ми істотно просунулися в цьому напрямі. Зокрема, минулого року місто започаткувало пілотний проект і закупило на 5 мільйонів гривень понад 380 електронних книг для 5-тих класів. Наразі ми вивчаємо нюанси використання таких «гаджетів». Хочу підкреслити, що за дітьми протягом усього часу здійснюється фаховий медичний супровід Київського міського центру здоров’я», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, окрім звичайних електронних підручників до нетбуку включено мультимедійні освітні ресурси, які містять фільми, відеосюжети, відеозаписи дослідів тощо – для вивчення курсу 5 класу з української мови та літератури, математики та природознавства. Попередньо всі вчителі-учасники пілотного проекту пройшли навчання з використання даних «гаджетів».

«Окрім використання дітьми електронних підручників ми сьогодні оглянули в ліцеї «Лідер» оновлений кабінет природничих наук. Тепер тут за допомогою нового мультимедійного проектора з інтерактивними функціями, цифрової міні-лабораторії, а також цифрового мікроскопу і багато іншого у викладача є можливість змоделювати фізичні, хімічні або біологічні процеси і тим самим легше пояснити та на практиці реалізувати знання школярів», – зазначила заступник голови КМДА.

Вона додала, що такими сучасними кабінетами з природничих дисциплін у Києві оснащено 33 школи, на що було виділено в 2016 році 9,2 млн грн.

За словами Ганни Старостенко, для оновлення київських шкіл у 2016 році також було залучено позабюджетні кошти. У рамках угоди з Урядом Китайської Народної Республіки 81 загальноосвітній навчальний заклад міста Києва отримав понад 1300 комп’ютерів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]