Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві запрацював ще один садочок після комплексної термосанації – Ганна Старостенко

02 лютого 2017 року, 16:32

У Святошинському районі розпочав роботу дитячий садочок № 565, у якому здійснено ремонтно-монтажні роботи з термомодернізації будівлі. Таке комплексне утеплення за сучасними технологіями дозволить забезпечити дітям комфортні та здорові умови перебування в садочку, при цьому економія енергоресурсів закладу складатиме до 50%. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час візиту до оновленого ДНЗ № 565.

«Термосанація, або комплексне утеплення та осучаснення будівлі абсолютно змінює заклад. Зокрема, цей садочок у Святошино став максимально комфортним і здоровим для дітей – тут замінено вентиляційну систему на сучасну, модернізовано внутрішні системи опалення, водопостачання, замінено вікна, дах тощо. Температура в цьому закладі, якому вже понад 40 років, до проведення енергоефективних заходів могла сягати взимку 9-11 градусів, тепер ми бачимо, що вона становить 23», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, на здійснення ремонтно-монтажних робіт із термомодернізації будівлі ДНЗ № 565 із бюджету міста було виділено 8 мільйонів 200 тисяч гривень. Однак у результаті утеплення будівлі економія енергоресурсів становить до 50%, завдяки чому відбувається доволі швидка окупність такого проекту.

«Цього року ми вже розпочали активну роботу в напрямі термомодернізації решти закладів освіти. Упродовж року буде утеплено 4 садочки та 2 школи . Ми дуже вдячні за підтримку і розуміння батьків та всіх працівників закладів. Адже ці роботи доволі довготривалі, через що доводиться переводити дітей на тимчасове перебування в інші заклади освіти», – зазначила Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]