Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівництво нового трамвайного сполучення з Вокзалу до «Палацу Спорту» збільшить перевезення на швидкісній лінії трамваю до 254 тис. на добу

03 лютого 2017 року, 16:26

Будівництво нового трамвайного сполучення від залізничного вокзалу «Центральний» до «Палацу Спорту» збільшить перевезення на швидкісній лінії трамваю до 254 тисяч пасажирів на добу. Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

«Якщо техніко-економічне обґрунтування підтвердить розрахунки та технічну можливість прокласти ці рейки, на початку 2018 року розпочнеться будівництво подовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю до станції метро «Палац спорту». Продовження цієї лінії має на меті реалізувати засади Нової транспортної політики. Ми маємо забезпечити зручне транспортне сполучення віддалених жилих масивів із центром. Дане рішення суттєво розвантажить Святошинсько-Броварську гілку метро, особливо станції метро «Вокзальна» та «Політехнічний Інститут», а також такі ділянки як «Політехнічний Інститут» – «Хрещатик» та пересадку: «Хрещатик» – «Майдан Незалежності», – зазначив Ілля Сагайдак.

Протяжність нового маршруту – 3,65 км, усього 6 зупиночних комплексів.

Сьогодні трамвай функціонує у зв’язці зі Святошинсько-Броварською лінією метрополітену (через станції «Політехнічний інститут» і «Вокзальна»).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]