Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більше 50 тисяч киян отримають перерахунок за опалення в результаті виявлених порушень

03 березня 2017 року, 12:08

Загалом із 23 січня й до сьогодні Житлово-комунальна інспекція в місті Києві отримала 301 скаргу. Міська влада виявила низку порушень, у результаті перед «Київенерго» поставлене питання про перерахунок. У зв’язку з цим більше 50 тисяч родин отримають перерахунок. Про це сьогодні журналістам повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Заступник голови звернув увагу представників засобів масової інформації на виявлені проблеми.

«Ми виявили неправомірні нарахування в будинках із лічильниками: показники лічильників або не знімались, або несвоєчасно були зняті. Виявлено нетипові проблеми, такі як некоректна робота лічильника, помилки при виготовленні проектної документації на встановлення будинкового лічильника. Наші інспектори зафіксували неполадки в роботі лічильників та інших елементів теплопунктів, наприклад, непрацездатні регулятори перепаду тиску, що в свою чергу призводить до перевитрат теплоносія», – сказав він.

Петро Пантелеєв також назвав проблемами, що стали причиною некоректних нарахувань, невідповідність площ – коли заявлена опалювальна площа нижча, ніж фактична, на яку нараховується тепло. Це спричинене добудовами, перебудовами і нелегальним збільшенням опалювальних площ.

«Також причиною таких нарахувань стають квартирні лічильників, коли деякі мешканці не подають обсяги споживання. У результаті, спожите ними тепло нараховувалося іншим мешканцям, які не мають квартирних приладів обліку. Адже теплопостачальник при наявності приладу обліку зобов’язаний нараховувати за його показаннями», – зазначив заступник голови КМДА.

У розмові з представниками ЗМІ Петро Пантелеєв звернув увагу на те, що «принципово важливим дорученням міської влади теплопостачальним організаціям є спільне з мешканцями зняття показань теплового лічильника. Уже зараз понад 4 тисячі киян направили заявки на спільне зняття показань. Тобто за останній місяць кількість охочих перевірити прозорість нарахувань збільшилася на тисячу».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]