Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 140 будинків Києва подали заявки на отримання міських енергоефективних грантів на умовах співфінансування «70/30%»

03 березня 2017 року, 12:29

 

Більше 140 будинків ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельних кооперативів) подали свої заявки на отримання міських енергоефективних грантів «70/30%». Про це повідомив під час прес-сніданку заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що це абсолютний рекорд для Києва, адже ще два роки тому програма налічувала лише 16 будинкових громад, а сьогодні їх кількість зросла до 140.

«Загальна сума робіт із енергозбереження 192 млн грн, де частка міста – 130 млн грн. Саме тому столична адміністрація звертатиметься до Київської міської ради з проханням збільшити фінансову підтримку програми, аби всі проекти мешканців були виконані. Надзвичайно важливим є й те, що люди готові зібрати свою частку, а це більше 60 млн грн. Це свідчить про довіру до муніципального проекту та реальну вигоду в результаті виконання. Адже будинки, що вже виконали енергозберігаючі заходи, економлять 20%, 30%, а то й 50% вартості комунальних послуг», – сказав заступник голови КМДА.

За його словами, найбільш поширеними роботами, яким віддають перевагу мешканці, є заміна або реконструкція індивідуальних теплових пунктів, заміна вікон, дверей та освітлення на енергозберігаюче, утеплення фасадів, покрівель тощо.

Нагадаємо, програма «70/30%» передбачає, що 70% вартості робіт з енергозбереження фінансує місто, а мешканці будинку сплачують лише 30%.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]