Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2017 році столична служба зайнятості запровадить низку інноваційних підходів до роботи

03 березня 2017 року, 15:17

Київський міський центр зайнятості запровадить цього року низку сучасних інноваційних підходів до роботи. Про це повідомив директор центру Віктор Сухомлин.

Зокрема, планується створити Всеукраїнський кадровий резерв служби зайнятості, тобто нової онлайн-технології швидкого пошуку й добору кадрів за запитами працедавців. Інновація сприятиме працевлаштуванню та професійній кар’єрі не лише студентської молоді і випускників навчальних закладів, а й інших категорій мешканців (інвалідів, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб). Також передбачені профорієнтація, професійна діагностика онлайн і дистанційне навчання потенційних працівників відповідно до потреб ринку праці.

У 2017 році поступово переводитимуть послуги з профорієнтації на онлайн-платформу: переведення семінарів у режим вебінарів, тестування онлайн, надання профконсультацій за допомогою програми Skype.

Київський міський центр зайнятості продовжить приділяти увагу створенню відеорезюме, впровадженню відеовакансії.

Також буде запущено новий сайт Державної служби зайнятості, який дозволить користувачам отримувати частину послуг дистанційно. Сайт міститиме інтерактивні профілі користувачів, особисті веб-кабінети, можливості синхронізації із багатьма інформаційними сайтами та соціальними  мережами. Інформування про оновлення вакансії надходитиме на смартфони. Із запуском нового ресурсу роботодавець матиме власний електронний кабінет, де зможе налаштувати алгоритми підбору працівників або просто через інтернет звернитися з проханням організувати зустріч із потенційними працівниками.

Цього року планується  збільшити кількість і якість вакансій (вільних робочих місць), які надійдуть до служби зайнятості. Планується забезпечити роботою  майже 20 тисяч осіб. Можливість підвищити кваліфікацію, перенавчитись та отримати нову професію матимуть 6 тисяч осіб. До суспільно-корисних оплачуваних громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру залучать близько 4 тисяч осіб.

Нагадаємо, що в січні-лютому 2017 року на обліку в службі зайнятості Києва перебувало 15 тис. безробітних, працевлаштувалися майже 2,3 тис. осіб. Професійне навчання пройшли майже 1,3 тис. осіб. Упродовж двох місяців поточного року брали участь у  роботах тимчасового характеру понад 0,1 тис. осіб.

 

Довідково.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це – 10 районних центрів зайнятості, понад 500 кваліфікованих спеціалістів, безкоштовні послуги для безробітних і роботодавців. Детальніше за посиланням: www.dcz.gov.ua/kie та Facebook. Детальнішу інформацію та фото можна отримати у Відділі інформації, зв’язків з громадськістю та ЗМІ, звернувшись за електронною адресою [email protected], або за т/ф 537-60-88.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]