Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «У серпні 2017 року міська влада планує ввести в експлуатацію школу у Солом’янському районі»

10 березня 2017 року, 15:48

 

У серпні 2017 року міська влада планує ввести в експлуатацію школу у Солом’янському районі (на перехресті вул. Лебєдєва-Кумача та вул. Т. Яблонської), що будується за кошти міського бюджету. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко під час інспекції об’єкту будівництва разом із мером Києва Віталієм Кличком.

«У 2016 році місто взялося завершити будівництво цієї школи, яке було призупинено через брак фінансування ще у 2009 році. Через те, що роботи з консервації незавершеного будівництва не проводилися, за результатами технічного звіту було рекомендовано виконати демонтаж наявних конструкцій. Враховуючи складні ґрунти та високий рівень ґрунтових вод, ухвалено рішення замість стрічкового фундаменту використати пальовий. Так, кошторисна вартість будівництва, надана до експертизи, склала понад 231 млн грн. У 2016 році вже виконано робіт на суму понад 96 млн грн», – розказав Олександр Спасибко.

Проект будівництва цієї школи передбачає спорудження чотириповерхової будівлі із частково цокольним та технічним поверхом загальною площею 12855,08 кв. м.

Заступник голови КМДА також повідомив, що функціонально будівля поділяється на дві частини: навчальна секція для 1-4-х класів з відокремленим входом та навчальна секція для 5-12-х класів, з фізкультурно-спортивною зоною, медичним блоком, харчоблоком, бібліотекою та актовою залою. Будуть створені всі комфортні умови для навчання та розвитку дітей.

«Що також важливо, заклад має всі умови для відвідування дітьми з вадами руху – школу обладнано пандусами та ліфтом, передбачено спеціально облаштовані санвузли, забезпечено доступ маломобільних осіб до всіх приміщень школи. А з урахуванням сьогоднішніх непомірних тарифів будуть проведені всі необхідні роботи, щоб цей навчальний заклад відповідав найвищим стандартам енергоефективності», – зауважив Олександр Спасибко.

 «Проектна потужність навчального закладу – 24 класи, в яких зможуть навчатися 720 учнів. Влітку 2017 року всі роботи будуть завершені, а вже 1 вересня діти підуть у новозбудовану школу», – підкреслив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]