Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наше завдання – за 3-4 роки значно поліпшити ситуацію з дорогами в нашому місті»

10 березня 2017 року, 20:33

Столична влада поставила перед собою завдання за 3-4 роки значно поліпшити стан київських доріг. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

За словами мера, нині тривають підготовчі роботи до запланованого капітального ремонту доріг і будуть продовжені роботи з капремонту об’єктів, які є перехідними з 2016 року. Зокрема, йдеться про вул. 9 травня, вул. Кіквідзе, вул. Міжнародну, вул. Сковороди, вул. Механізаторів, вул. Трублаїні, вул. Васильківську.

Крім того, додав мер Києва, у Голосіївському районі столиці наразі тривають роботи з капітального ремонту вул. Набережно-Корчуватської. «Восени вона отримає нове покриття проїжджої частини, будуть відремонтовані тротуари та замінена система освітлення», – наголосив Віталій Кличко.

Мер також зауважив, що днями дорожники розпочнуть роботи з реконструкції транспортного вузла на перетині просп. Перемоги з вул. Данила Щербаківського. За його словами, в рамках реконструкції розв’язки на шляхопроводі буде облаштовано 5 смуг руху автотранспорту. Крім того, влітку розпочнуться роботи з капітального ремонту Повітрофлотського проспекту, бульв. Дружби народів, вул. Бальзака, вул. Толстого, шляхопроводу на перетині просп. Космонавта Комарова та бульв. Вацлава Гавела та багатьох інших доріг та вулиць столиці.

«Перелік вулиць великий. Ми взяли завдання відремонтувати 300 км у цьому році. Це на 50% більше, ніж минулого року», – наголосив Київський міський голова.

Мер Києва перепросив киян та гостей столиці за тимчасові незручності, які виникатимуть під час капітального ремонту вулиць. «Без обмеження руху на деяких вулицях ми не зможемо обійтися. Ми будемо інформувати про варіанти об'їзних шляхів», – сказав Віталій Кличко.

Мер наголосив, що крім капітального ремонту доріг також здійснюється ямковий ремонт. «Ми робимо такий ремонт як тимчасовий варіант – для того, щоб ці ями не становили загрози для водіїв. Він триватиме 2-3 місяці, поки не розпочнеться капітальний ремонт», – додав столичний голова.

За словами Віталія Кличка, гарантійний термін кожної капітально відремонтованої вулиці становить 5 років.

«Одномоментно ми не можемо відремонтувати понад 1660 км київських доріг. Понад 80 відсотків доріг не відповідають сучасним критеріям і потребують ремонту. Наше завдання – за 3-4 роки значно поліпшити ситуацію з дорогами в нашому місті», – наголосив мер.

Віталій Кличко нагадав, що нині Київ має найвищий показник відремонтованих доріг серед міст України. При цьому він додав, що столичні дороги менш «розбиватимуться», якщо транзитний вантажний автотранспорт не їхатиме через центральні вулиці Києва, а об'їжджатиме місто Великою Окружною. Мер висловив сподівання, що вже наступного року частина Великої Окружної буде відремонтована і це дозволить зняти навантаження зі столичних шляхів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]