Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Ми чекаємо на професійні та незаангажовані пропозиції стосовно подальшої долі будівлі Театру на Подолі»

13 березня 2017 року, 13:14

Минулого тижня при Департаменті містобудування та архітектури утворено робочу групу для врегулювання ситуації навколо реконструкції будівлі Театру на Подолі. Про це під час щотижневого брифінгу повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«При формуванні групи, місто врахувало побажання усіх стейкхолдерів процесу, тож ми чекаємо, що робоча група буде працювати конструктивно та ефективно і надасть професійні, незаангажовані пропозиції стосовно подальшої долі проекту», – підкреслив Володимир Бондаренко.

За результатами переговорів до групи увійшли 19 осіб, серед яких і представники театру та меценатів, і представники громадських та професійних організацій. Зокрема, це представники ГО «Громада Андріївського узвозу», Національної спілки архітекторів, Українського товариства охорони пам’яток, Інституту проблем сучасного мистецтва, Києво-Могилянської академії, спілки театральних діячів, ліги екскурсоводів Києва.

Як зазначив керівник апарату КМДА, рішення стосовно подальшої долі проекту має відповідати чітким та зрозумілим критеріям: органічному вигляду театру у середовищі Андріївського узвозу, дотриманню норм законодавства та ефективності використання коштів киян.

«Ми наголошуємо, що мета міста – захист історичного ареалу, і ми будемо продовжувати відстоювати інтереси Києва, маючи підтримку громадськості та законні важелі. Будівля не буде введена в експлуатацію, доки не отримає схвалення киян. І це наша чітка позиція», – наголосив Володимир Бондаренко

Нагадаємо, що містобудівна рада надала свої рекомендації щодо необхідності змін у фасаді Театру та актуальності громадських слухань ще у 2015 році. Наразі існує низка суперечливих думок стосовно сучасної будівлі театру, однак усі погоджуються в одному – Театру на Подолі потрібна нова будівля. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]