Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дарницькому районі столиці відбудеться масштабна реконструкція очисних споруд

21 березня 2017 року, 10:25

У 2017 році в Дарницькому районі Києва стартує масштабна реконструкція очисних споруд дощової каналізації «Харківські». Проект допоможе вирішити одну з ключових проблем забруднення водойм – очищення дощових і талих вод. Про це повідомляє КП «Плесо».

Проект реконструкції передбачає створення сучасних очисних споруд закритого типу, що забезпечать механічну очистку від габаритного сміття, тонкошарове відстоювання та фільтрацію осаду. Завдяки реалізації сучасної технології екологічний стан водойм на проспекті Бажана значно покращиться, що дозволить повноцінно використовувати їхній рекреаційний потенціал. Окрім того, навколо очисних споруд створять сучасну рекреаційну зону та набережну.

 

Довідково.

Існуючі очисні споруди збудовані наприкінці 80-х років і включають у себе насосну станцію, пісколовки, відстійники, мулові майданчики. Технічний стан споруд тривалий час потребує реконструкції, а обладнання та принцип очистки морально застарілі. Додатковий негативний ефект створюють відкриті басейни-накопичувачі, які збільшують санітарно-захисну зону і мають вкрай неестетичний зовнішній вигляд, що не відповідає сучасним вимогам розвитку міста.

Потужність реконструйованих очисних споруд складе 1200 літрів у секунду. Площа водозбору – більше ніж 500 га (Дарницький масив). Доочищення і випуск очищених вод у водойму пропонується реалізувати з використанням фітотехнології «Біоплато каскадного типу».

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]