Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві залишилось понад 2,6 тисячі незаконних тимчасових споруд, які поетапно демонтують

21 березня 2017 року, 13:25

Усі незаконні тимчасові споруди столиці будуть поетапно демонтовані. Про це, виступаючи в програмі «У центрі уваги» на ТРК «Київ» заявив перший заступник директора Департаменту – начальник управління контролю за благоустроєм Тарас Панчій.

Сьогодні в Києві лишилось близько 1 600 незаконних ларьків, кіосків і більше 1000 незаконних засобів пересувної торгівлі, включаючи різноманітні лавки на колесах (купави) та автівки з продажу їжі. Разом – понад 2,6 тисячі тимчасових споруд (ТС), що не мають дозвільних документів.

«Ми прагнемо розуміти підприємців. Але ми не підтримуємо той малий бізнес, який веде нелегальну торгівлю, створює антисанітарію, краде електрику, заважає аварійникам проводити роботи на міських інженерних мережах», – сказав Тарас Панчій.

Наразі, з метою демонтажу всіх незаконних тимчасових споруд столиці, триває тендер для залучення підрядників. Тарас Панчій зауважив, що завданням місцевої влади є й упорядкування роботи споруд, встановлених на законних підставах.

«Столична влада намагається впорядкувати всі тимчасові споруди, щоб вони, по-перше, мали єдиний архітектурний тип, а по-друге, стояли у дозволених місцях і не заважали руху людей. Ми йдемо до того, що документи діятимуть не півроку, а будуть видаватись на п’ять років», – зауважив Тарас Панчій.

За його інформацією, сьогодні в Києві – 6,5 тисячі законних ТС. Їхні власники вчасно зареєстрували свої МАФи в Департаменті містобудування та архітектури КМДА, уклали з містом відповідну угоду, сплатили пайовий внесок до столичного бюджету та, відповідно, отримали дозвільні документи КМДА, зокрема, інформаційні талони.

Тарас Панчій зауважив, що Київ – єдине місто в Україні, де офіційно оприлюднено перелік усіх законних і незаконних тимчасових споруд.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]