Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

22 березня в Музеї води відбудеться традиційний день відкритих дверей до Всесвітнього дня води

22 березня 2017 року, 10:54

Із 10:00 до 16:00 22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів, відбудеться традиційний день відкритих дверей у КП «Водно-інформаційний центр» (Музей води, вул. Грушевського, 1-В).

Всесвітній день води 2017 року проводиться під гаслом Генеральної Асамблеї ООН – «Стічні води». Із цією метою КП «Водно-інформаційний центр» і ПАТ «АК «Київводоканал» традиційно об’єднують свої зусилля в організації і проведенні днів відкритих дверей. Завдяки цій ініціативі кияни та гості столиці можуть безкоштовно ознайомитись із виставковою експозицією Центру та дізнатися про те, звідки береться вода, який стан водних ресурсів, як ощадливо їх використовувати, щоб питної води було вдосталь для здоров’я наступних поколінь.

Окрім того, під час цьогорічного заходу ПАТ «АК «Київводоканал» ініціює проведення у Водно-інформаційному центрі першої прес-конференції із актуальної теми Всесвітнього дня води. Так, усі охочі зможуть безкоштовно дізнатися, як забезпечувався питною водою Київ за давніх часів, як прокладали перший водопровід, побачити модель артезіанської свердловини, каналізаційний колектор, великий басейн із японськими рибками тощо. Також із нагоди 145-річчя «Київводоканалу відвідувачам покажуть документальні фільми-програми про історію створення та розвиток першого централізованого водогону та каналізації.

Символічно, що конференція пройде в одній із перших споруд централізованого водопостачання міста – водонапірній вежі 1876 року побудови, конференц-зала якої розміщується на висоті 115 метрів над рівнем р. Дніпро.

Детальніша інформація за тел.: 279-53-33

 

Довідково.

Всесвітній день води (World Water Day) відзначається щороку 22 березня. Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до нагальних проблем охорони води, раціонального використання водних ресурсів як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей. Вперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН із охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді Всесвітній день води святкується щорічно під новим гаслом, яке закликає вирішувати нагальні проблеми, пов’язані з водою. Вже в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН прийнято офіційне рішення про проведення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів, який має нагадувати всім людям на планеті про значення води для продовження життя на Землі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]