Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

27 березня у Києві презентують програму з наставництва для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

24 березня 2017 року, 18:05

27 березня о 10:00 розпочнеться семінар «Навчання з методології наставництва». Метою цього дводенного заходу є презентація програми наставництва, його механізму та специфіки впровадження для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

У семінарі візьмуть участь працівники мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  м. Києва, громадських організацій, що працюють у сфері надання послуг дітям-сиротам.

Організатор заходу: громадська організація «Одна надія», Київський міський центр соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді. 

Місце проведення: вул. І. Мазепи, 11-Б, конференц-зал готелю «Салют».

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 456-77-81, (097)-528-96-09, Анна Шабатіна.

 

Довідково.

В Україні функціонує майже 770 закладів інтернатного типу, в яких перебуває більше 100 тисяч дітей. Із них 7000 дітей проживають в інтернатах. Більшість із цих дітей із різних причин не можуть виховуватись у сімейних формах, але потребують уваги, тепла та підтримки дорослих.

5 жовтня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо запровадження наставництва. Відтепер майже кожен зможе стати наставником-другом, старшим «братом» або «сестрою» та зможе на державному рівні допомагати вихованцям інтернатів адаптуватись до самостійного життя, не оформлюючи опікунства. Особа, яка прийняла рішення, повинна подати пакет документів для проходження навчання до Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ). Згідно закону саме ЦСССДМ проводять пошук, відбір та навчання кандидатів, а потім супроводжують наставника. Служби у справах дітей та сім’ї моніторять процес дотримання прав і свобод дитини.

Пілотний проект щодо наставництва за участю ГО «Одна надія» стартував у столиці в 2009 році. Зараз в Києві та Київській області налічується 165 наставників.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]