Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві кількісті звернень щодо насильства в сім’ї зменшується – Ганна Старостенко

30 березня 2017 року, 18:44

У столиці спостерігається ситуація зі зменшення кількості звернень щодо насильства в сім’ї з 11 100 тисяч за 2015 рік до 9 980 тисяч за 2016 з тенденцією до зменшення і в 2017 році. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час другого засідання Київської міської координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми.

«Питання домашнього насильства на сьогодні є серйозною проблемою, яка потребує для свого вирішення об’єднання зусиль державних структур, правоохоронних органів, громадських та міжнародних організацій. Минулоріч у наших міських центрах отримали допомогу понад 180 жінок із дітьми і ще 17 родин, які постраждали від насильства в сім’ї. Цьогоріч ми повинні більше розширювати інформаційні кампанії з приводу проблемних питань, координувати між собою зусилля щодо допомоги постраждалим, щоб якомога більшій кількості киян донести, що ми маємо можливість і бажання допомогти їм, головне – не замовчувати про свою проблему», – повідомила заступник голови КМДА.

За її словами, на постійному контролі КМДА на сьогодні також перебуває питання протидії торгівлі людьми. З цього питання столична адміністрація тісно співпрацює із Генпрокуратурою України. Міська адміністрація сприяє співпраці столичних центрів соціальних служб із вітчизняними та міжнародними громадськими організаціями для подолання проблеми насильства над дітьми та жінками.

«Протягом 2016 року було проведено 107 навчальних заходів та охоплено майже 1,5 тисячі осіб, а також ряд робочих зустрічей щодо реалізації національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи з питання протидії торгівлі людьми. Це дозволило не лише надати допомогу особам, які стали жертвами злочину, але й широко інформувати населення щодо ризиків потрапити в ситуацію торгівлі людьми», – повідомила Ганна Старостенко.

Зазначимо, що протягом 2016 року в притулку для жінок при Київському міському центрі роботи з жінками перебувало 110 жінок та 13 дітей. У Київському міському центрі соціально-психологічної допомоги протягом 2016 року перебувало 17 родин, в яких виховується 30 дітей та 1 особа, що постраждали від насильства в сім’ї. Центр у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва забезпечив притулком у 2016 році 17 осіб, в тому числі 5 дітей. У соціальній квартирі для вагітних та матерів з дітьми раннього віку в складних життєвих обставинах послуги отримали 46 жінок та 50 дітей, 13 вагітних жінок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]