Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Німці передали Віталію Кличку висновки експертизи щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту

06 квітня 2017 року, 19:28

 

Міністр транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Олександр Добриндт передав меру Києва Віталію Кличку результати експертизи щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту, яку здійснили німецькі фахівці.

Під час зустрічі з німецькою урядовою делегацією Віталій Кличко зазначив, що кияни дуже очікують на добудову та відкриття Подільсько-Воскресенського мосту і подякував за підтримку уряду Німеччини в реалізації цієї ініціативи.

«Наше завдання, щоб уже через кілька років відкрити рух автотранспорту через новий міст. Це один з найважливіших об’єктів транспортної інфраструктури не тільки в Києві, а й на рівні всієї України. Я впевнений, що разом ми упораємося з цим великим завданням», - підкреслив Віталій Кличко.

Олександр Добриндт відзначив відповідальність, із якою столична влада ставиться до завершення будівництва мосту.

«Хотів би подякувати за гарний прийом у Києві і за час, який ви присвятили нам. Ви щиро підходите до цього проекту і докладаєте значних зусиль, аби успішно його реалізувати. Ідеться про реалістичний проект, який можна втілити», - наголосив міністр.

Він додав, що за останні роки між Києвом та міністерством налагодилися гарні контакти, що є показником серйозності намірів успішної співпраці.

«Ви надійний і дружній партнер, із яким ми й надалі будемо працювати», - сказав Олександр Добриндт.

Міністр передав Віталієві Кличку документацію, в якій містяться висновки німецьких спеціалістів.

Згідно з результатами експертизи, які представив Фолькер Корнеліус, президент спілки інженерних радників, усі конструкції мосту є в гарному стані. Попередня вартість добудови складає 350 млн євро.

«Ця експертна оцінка є основою для подальшої розробки технічного плану, для визначення обсягу будівельних робіт. Ми маємо врахувати усі ризики, пов’язані з цим будівництвом», - сказав він.

Для завершення будівництва потрібно кілька років, вважають фахівці.

Фолькер Корнеліус зазначив, що наступним кроком у реалізації проекту має бути вивчення транспортної ситуації у столиці.

«Нам потрібно якнайшвидше здійснити транспортну оцінку. Нам не хочеться побудувати міст, з якого потім не буде з’їзду або зразу на виїзді з нього утворюватимуться затори. Тому необхідно провести актуальні дослідження стосовно транспортної ситуації в місті», - зазначив фахівець.

Віталій Кличко подякував німецькій стороні за кропітку роботу та наголосив, що столична влада детально вивчить звіт і плануватиме подальші дії, базуючись на рекомендаціях експертів. Київ розраховує на співпрацю з німецькою стороною у реалізації проекту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]