Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми здійснимо реконструкцію Контрактової площі і поступово зробимо історичний Поділ пішохідною зоною»

07 квітня 2017 року, 14:13

Столична влада планує здійснити реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виїзної наради на Подолі.

Мер зазначив, що вже до «Євробачення» буде звільнено від МАФів територію скверу №3 на Контрактовій і облаштовано публічний простір.

«Поділ – історична частина нашого міста, якою ми пишаємось, яка повинна бути збережена. У нас є план реконструкції площі. Вже у найближчі тижні ми перенесемо МАФи, зробимо благоустрій території, облаштуємо сквери, запустимо фонтан. До «Євробачення» ми плануємо відкрити Поштову площу, яка вже стала улюбленим місцем відпочинку киян. Наступні кроки – поступово зробити велику частину історичного Подолу пішохідною зоною. Наша мета – зробити Контрактову дійсно туристичною перлиною. Зоною відпочинку, а не торгівлі», – зазначив Віталій Кличко.

Роботи з реконструкції Контрактової площі відбуватимуться у декілька етапів. І черга – запуск тимчасової схеми організації дорожнього руху. ІІ черга – реконструкція вул. Покровської, вул. Андріївської та вул. Сагайдачного (на відрізку від вул. Андріївської до Боричевого узвозу). ІІІ черга – реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного (Контрактова площа стане суцільною пішохідною зоною). ІV черга – створення транспортно-пересадкового вузла громадського транспорту на Контрактовій площі, з реконструкцією підземного пішохідного переходу, облаштуванням трамвайних і автобусних посадкових платформ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]