Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку дії програми «Доступні ліки» близько 10 тисяч киян отримали ліки безкоштовно чи з незначною доплатою

12 квітня 2017 року, 16:25

 

Від початку дії урядової програми «Доступні ліки» близько 10 тисяч киян отримали ліки безкоштовно чи з незначною доплатою. Загалом за 6 днів дії програми КП «Фармація» видало понад 11 тисяч упаковок лікарських засобів. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Програма «Доступні ліки» спрямована на забезпечення життєво необхідними ліками найменш захищених верств населення столиці. Після того, як з’явився реєстр торгових назв лікарських засобів, які відпускатимуть населенню за рецептами безоплатно чи з частковим відшкодуванням, КП «Фармація» провело необхідну роботу для участі у цій програмі. Перш за все – це аналіз залишків ліків в аптеках на аптечній базі, їх переоцінка, внесення змін у програмне забезпечення аптек та формування замовлення тих ліків, яких немає в наших аптеках», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, участь у програмі «Доступні ліки» беруть 54 аптеки комунального підприємства, завдяки чому мешканці всіх районів столиці мають можливість отримати лікарські засоби за цією програмою неподалік свого лікувального закладу.

«За цей період найбільше киян звернулося з рецептами від серцево-судинних захворювань», – повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Інформацію з адресами і контактними телефонами аптек-учасниць програми розміщено на офіційному сайті КП «Фармація» та на сайті Київської міської державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]