Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наша мета – зробити Контрактову площу зоною відпочинку, а не торгівлі»

14 квітня 2017 року, 20:17

 

Мета столичної влади – поступово перетворити Контрактову площу в пішохідну зону та зробити її місцем відпочинку, а не торгівлі. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

За його словами, найближчим часом розпочнеться реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони.

«На Подолі велика кількість історичних будівель, і нам потрібно зробити з нього туристичну Мекку. Ми зараз розробляємо концепцію і найближчим часом почнемо втілювати її в життя та перекривати вулиці. Таким чином облаштовують багато туристичних історичних зон у всьому світі. Ми враховуємо цей позитивний досвід інших країн та міст, - наголосив мер. - Наша мета – зробити Контрактову площу туристичною перлиною, зоною відпочинку, а не торгівлі».

За словами Віталія Кличка, частина МАФів буде перенесена, на площі облаштована зелена зона.

«Поступово ми перетворимо її в туристичний оазис», - зазначив міський голова.

Облаштування пішохідної зони на Подолі відбуватиметься в кілька етапів. По-перше, в районі Контрактової запровадять нову тимчасову схему дорожнього руху. Другий етап – реконструкція прилеглих до площі вулиць - Покровської, Боричевого Току, Сагайдачного та решти. Третя черга – це власне реконструкція Контрактової площі. На четвертому етапі буде створений транспортно-пересадочний вузол громадського транспорту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]