Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Відкриття Київського велотреку заплановано на 20 травня 2017 року»

19 квітня 2017 року, 14:42

 

Відкриття столичного велотреку та центру велосипедної культури заплановано на 20 травня 2017 року. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час інспекції реставрації комплексу Київського велотреку, що розташований у Шевченківському районі.

«Після завершення будівництва та введення об’єкту в експлуатацію місто не тільки врятує пам’ятник архітектури та історії, один із найстаріших у Європі велотреків, та отримає спортивний об’єкт, що відповідатиме сучасним вимогам до споруд такого класу, але й перетворить територію навколо велотреку на справжній центр велосипедної культури Києва. Станом на сьогодні виконання обсягів робіт становить 90%», – розповів Олександр Спасибко.

Інспектуючи роботи з реставрації Київського велотреку, Олександр Спасибко оглянув покриття споруди, адміністративне приміщення, що стане школою велоспорту, перевірив якість спортивного спорядження, оглянув кафе та паркінг.

Він також повідомив, що наразі тривають фінішні роботи з відновлення полотна велотреку із влаштуванням сучасного спортивного покриття, завершена реконструкція адміністративно-спортивної будівлі з облаштуванням приміщень для потреб спортсменів (роздягальні, душові, медпункт, тренажерний зал, сайклинг-студія, майстерня для ремонту та бокси для зберігання велосипедів тощо), відновлено трибуни на 280 глядачів. Окрім того, збудовано кафе та підземний паркінг на 40 машино-місць із можливістю паркування мікроавтобусів, що використовуються велокомандами. Впорядковано територію навколо велотреку, створено спільний громадський простір із парком ім. О. Гончара. До відкриття в парку проведуть ландшафтні роботи й висадять зелені насадження.

«За ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка та в рамках створення концепції розвитку велоінфраструктури Києва там облаштовують сучасну інфраструктуру для комфортного користування як професіоналів, так і любителів», – підкреслив Олександр Спасибко та додав, що в обговоренні проекту реставрації велотреку та контролі виконання робіт активну участь брали столичні активісти-велосипедисти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]