Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затверджено програму культурно-мистецьких заходів на час проведення «Євробачення-2017»

20 квітня 2017 року, 15:34

У столиці затверджено програму культурно-мистецьких заходів на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». На киян і гостей столиці чекатимуть різноманітні активності, майстер-класи, фестивалі, виставки тощо. Підписане відповідне розпорядження КМДА.

Так, із 30 квітня до 14 травня діятиме:

  • «Фан-зона на Софії» на Софійській площі, яка зможе розмістити до 10 тисяч відвідувачів. Фан-містечко буде поділено на такі зони: культурно-мистецьку, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-корту та розваг.
  • Розважальна зона на Троїцькій площі, де презентують кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного, театрального мистецтва, ознайомлять киян і гостей міста з унікальною українською культурою. Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.
  • Розважальна зона «Feel Ukraine» – «Відчуй Україну» на Контрактовій площі. На зазначеній локації на киян і гостей міста чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона. Кожен день буде присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюму та прикрас тощо.
  • Розважальна зона «Євробачення: Ретроспектива», яка буде розташована на Поштовій площі. Тут відбуватиметься фестиваль-караоке, що ознайомить гостей із історією «Євробачення». У рамках фестивалю всі охочі зможуть взяти участь у караоке-конкурсі. Конкурси триватимуть із 18:00 до 20:00 (відбірковий етап). Фіналістів конкурсу з 20:00 до 21:00 слухатиме професійне журі, сформоване із зірок поп і рок сцени. О 21:00 щодня відбуватиметься церемонія нагородження спеціальними призами переможців дня.
  • Розважальна зона «Перший київський пленер «Kyiv Art Fort 2017» відкриється й на території Національного історико-архітектурного заповідника «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24-А). Простір буде облаштований тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними піваркою на еспланаді – візуалізація логотипу «Євробачення-2017». На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, у якій будуть представлені експозиції сучасних художників України, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.

Також із 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль «Київський тиждень мистецтва» (Кyiv Art Week)» («Фестиваль мистецтва «Kyiv Art Week»). Під час заходу відбуватимуться виставки в київських галереях, наукові конференції, концерти, вечірки із залученням найцікавіших музикантів. Головною локацією фестивалю в 2017 році стане бізнес-центр «Торонто-Київ» де розміститься Міжнародний арт-ярмарок «Kyiv Art Fair», виставка «Музей приватних колекцій» і спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY.

Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» відбудеться Міжнародний арт-фестиваль «Face of art». Програмою заходу передбачено проведення виставки «Дивовижна розгубленість» за підсумками діяльності арт-резиденції у галереї «Лавра», спецпроекту з Фондом «АнтиСНІД» − Kissing Doesn’t Kill, відеоінсталяції Євгена Чернишова, медіаінсталяції арт-групи «Tenpoint», вистав сучасних українських театрів, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени та багато іншого.

Окрім того, з 12 до 14 травня на Контактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото відбудеться показ 3D-mapping-show «Kyiv Light Fest». Упродовж трьох днів із 19:00 до 23:00 на майданчиках, Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах, українські та зарубіжні відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 20:00 до 23:00.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]