Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Лісівники розпочали профілактику виникнення пожеж у київських лісах

21 квітня 2017 року, 9:27

За спостереженнями експертів, період зміни сухої трави на нову – найнебезпечніший для виникнення пожеж. Тому напередодні травневих свят, коли чимало киян влаштовують пікніки просто неба, лісівники проводять профілактику цих небезпечних явищ. Зокрема, спільно з рятувальниками відпрацьовано спільні дії при ліквідації лісових пожеж. У черговому навчанні взяли участь заступник директора Департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища – начальник управління екології і природних ресурсів Андрій Мальований, генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний, представники ЗМІ.

«Ми облаштували та оновили зони відпочинку, кількість яких плануємо збільшити, враховуючи потребу киян. Зокрема, лісівники оновили 38 зон відпочинку у міських лісах, а в деяких місцях встановили кілька тестових зразків кам’яних мангалів», – розповів генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

За його інформацією, працівники КП ЛПГ Конча Заспа, КП Дарницьке ЛПГ, Святошинське лісопаркове господарство планують низку протипожежних заходів: виконають роботу з наслідків сніголамів, встановлять 160 шлагбаумів, підготують відповідну техніку, здійснять запас паливно-мастильних матеріалів, відновлять майже 3000 км мінералізованих смуг, облаштують 20 пунктів протипожежного обладнання.

Як наголосив заступник директора Департаменту – начальник управління екології і природніх ресурсів Андрій Мальований, згідно з чинним законодавством, у парках і скверах заборонено розпалювати багаття. Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за це передбачено штраф від 340 до 1360 гривень. А при підвищеному класі пожежної небезпеки (ІV і V) заборонено розпалювати вогонь навіть у лісах. Тому киян просять дотримуватись правил пожежної безпеки.

Довідково. Загальна площа міських лісів – 32 тис. га. У них переважають дуб, береза, сосна. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]