Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року в Києві висадили 15 тисяч дерев і кущів

25 квітня 2017 року, 14:50

Протягом весни цього року в столиці висадили 15 тисяч зелених насаджень. Серед висаджених дерев – платани, ялини, ялівці та катальпи. Окрім того, в рамках підготовки до «Євробачення» в столиці встановлено тисячу підвісних термочаш, де висадять ампельні квіти – рослини зі спадаючими пагонами. Про це повідомляють у комунальному об’єднанні «Київзеленбуд».

Так, 1000 термочаш встановлено на опорах освітлення і вже розпочато висадження ампельних квітів. До кінця тижня будуть завершені 10 квіткових панно з логотипом «Євробачення-2017», які прикрашатимуть в’їзди в місто та основні транспортні розв’язки. Ще 10 тематичних клумб ландшафтні дизайнери «Київзеленбуду» створять на просп. Бажана, Одеській площі, схилах біля парку Слави та в інших місцях.

«Ми поступово й системно відроджуємо для Києва славу міста-парку. При проектуванні капітального ремонту парків і скверів ми передбачаємо і будівництво поливо-зрошувальної системи. Це допоможе нам поступово знижувати затрати на догляд за зеленими насадженнями столиці і направляти більше коштів на озеленення та розвиток інфраструктури парків і скверів», – повідомив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний.

Зазначимо, що в 2017 році «Київзеленбуд» планує висадити 13 млн квітів, у тому числі 113 000 дерев і кущів. Зокрема, підприємство збільшило цього року частку вічнозелених дерев.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]