Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс взяв участь у вшануванні пам’яті постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2017 року, 12:14

26 квітня у столиці в рамках 31-х роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС вшанували героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи.

У рамках заходу перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.

«Ми сьогодні згадуємо тих, хто загинув через Чорнобиль. Простих людей – їх дуже багато. Тих, чиї імена не будуть на державних пам’ятних табличках. Тих, кого чорнобильська біда наздогнала пізніше – хворобами, недугами, втратами. Ми співчуваємо, нам жаль. І мені шкода, бо не вирахувати тих збитків, які ця страшна ситуація нанесла більшості колишніх чорнобильських родин. Мені особливо шкода тих, кого сьогодні називаємо Воїнами і Героями Чорнобиля, бо вони боролися із наслідками аварії. Боролися всупереч небезпеці, розумінню, логіці. Їх нема серед нас, але пам’ять про цих людей буде у серці кожного сучасного українця. І сьогодні вся країна схиляє голову в скорботі, бо не забути тих, кого навіки забрав із собою Чорнобиль», – наголосив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]