Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

48 тисяч киян вже скористалися програмою «Доступні ліки»

27 квітня 2017 року, 9:17

Із початку квітня програмою «Доступні ліки» скористалися 48 тисяч киян. Про це з посиланням на дані КП «Фармація» повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Середня вартість одного рецепта – 40 гривень.

Як зауважив перший заступник голови КМДА, планується розширення діапазону ліків.

«Звісно, у кількох випадках ті з них, що входять до програми «Доступні ліки», є не найсучаснішими. Розширення спектру лікувальних препаратів відбудеться за рахунок імпортних, якщо знайдуться інвестори. На жаль, на даний момент немає спонсорів, які могли би допомогти в цьому», – наголосив Геннадій Пліс.

Найбільшим попитом у киян користуються ліки, що спрямовані на лікування гіпертонічної хвороби.

«В основному ці препарати купують люди, які раніше отримували ліки за державною програмою «Гіпертонія», а потім були вимушені оплачувати їх власним коштом», – розповів директор КП «Фармація» Руслан Світлий.

Нагадаємо, що 16 березня Кабінет Міністрів ухвалив необхідні рішення для старту програми з відшкодування вартості ліків «Доступні ліки». Вона стартувала 1 квітня та передбачає забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя та попередять важкі ускладнення хронічної хвороби. Програма «Доступні ліки» надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет 2 типу. Придбати такі ліки можна за рецептом, який потрібно попередньо отримати у лікаря.

Аптеки, що беруть участь у цій програмі, можна впізнати за наклейкою з позначкою «Доступні ціни». Таких у Києві наразі налічується 55.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]