Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

12 травня в Києві стартує перший міжнародний фестиваль світла Kyiv Lights Festival

11 травня 2017 року, 14:24

12 травня о 21:00 на Поштовій площі у Києві відбудеться відкриття першого міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival. Фестиваль є частиною офіційної програми заходів, приурочених до «Євробачення-2017». Він буде проходити три дні, протягом яких гості та мешканці міста зможуть отримати незабутні враження від світлових шоу та інсталяцій талановитих майстрів візуального мистецтва. На церемонії відкриття глядачі побачать шоу дронів, а також феєричне 3D-шоу на будівлі Річкового вокзалу.

Головними локаціями Kyiv Lights Festival стануть Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз. Подібні світлові фестивалі регулярно проходять у світових столицях, збираючи багатотисячні аудиторії. Тепер до них приєднається і Київ. Kyiv Lights Festival об’єднає відеодизайнерів, художників світла і лазера, віджеїв, а також сучасних художників із Європи, Азії, Австралії.

Щодня на чотирьох майданчиках фестивалю будуть проходити конкурси 3D-мапінгу, позаконкурсні проекти у супроводі живої музики, масштабні світлові шоу, шоу віджеїв, виставки робіт сучасних українських художників, які працюють зі світлом, численні світлові інсталяції і скульптури в міському просторі.

Також на всіх охочих чекають лекції і практичні семінари з віджеїнгу, відеомапінгу, сучасної архітектури та урбаністики від визнаних українських і закордонних експертів. Вхід на всі лекції вільний.

У рамках фестивалю відбудеться міжнародний конкурс відеомапінгу та конкурс віджеїнгу. Обидва конкурси оцінюватиме міжнародне журі.

Із детальною програмою заходів Kyiv Lights Festival можна ознайомитись на офіційному сайті фестивалю. Вхід на фестиваль – вільний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]