Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Щоб співпраця громадських організацій і влади була ефективною, ми маємо напрацювати формат взаємодії, оснований на повазі та виваженості ­- Геннадій Пліс

23 травня 2017 року, 17:47

Місто має багато проектів, у яких буде доречною і актуальною підтримка активних громадян. Про це під час Форуму організацій громадянського суспільства Києва «Співпраця та розвиток» повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – залучення громадськості до поточних проектів може та буде працювати на користь місту.

«Сьогодні столиця є безумовним лідером за кількістю громадських організацій. Ми зустрічаємо активістів, які цікавляться локальними питаннями або ж хочуть бути задіяні у великих процесах, що відбуваються в місті. Більшість із представників громадськості, і це приємно, активно розвиваються самі та допомагають розвивати той напрям, інтерес якого представляють. Однак для того, щоб співпраця громадських організацій і влади була ефективною, ми маємо напрацювати формат взаємодії, оснований на повазі та виваженості», – переконаний Геннадій Пліс.

Він наголосив, що сьогодні лише завдяки проекту петицій і громадському бюджету влада Києва не лише перебуває у тісному контакті з містянами, але й може спільно окреслити ті напрями, які потребують першочергових змін.

«Чим активніше ми залучатимемо не лише експертів, але й активних, відповідальних киян до процесів, тим кращий результат матимемо», – вважає перший заступник голови КМДА.

На його думку, процеси, які сьогодні вдалося запустити в столиці, можуть бути прикладом для інших міст України.

«Адже Київ є не лише столицею, але й флагманом змін – змін практичного характеру, спрямованих на забезпечення інтересів кожного мешканця», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, що сьогодні в столиці проходить Перший Київський форум організацій громадянського суспільства. У роботі форуму беруть участь 319 громадських організацій, які діють у Києві. Головними завданнями є обговорення проблем міста та напрацювання моделей співпраці влади та громади для їх вирішення. Також на форумі презентували низку успішних громадських проектів, які втілюються в Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]