Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На час безкоштовних «ночей» музеї міста відвідало рекордних 12 тисяч осіб – Ганна Старостенко

24 травня 2017 року, 12:42

Столичні музеї долучилися до святкування Міжнародного дня музеїв 18 травня і влаштували вечірні та нічні екскурсії, які відвідало рекордні 12 тисяч осіб. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Нам дуже приємно, що цікавий культурний відпочинок є настільки затребуваним для киян і гостей міста. Звісно, ми дуже вдячні співробітникам музеїв, які створили дійсно чудові екскурсії, виставки, лекції і презентували це для своїх відвідувачів у дні музеїв безкоштовно», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, кожен муніципальний музей представив свій формат «ночі», який передбачав проведення низки заходів. Зокрема, в «Музеї Гончара» відбулися театралізовані екскурсії – «Українська традиційна ніч» і «Ніч танцю просто неба»; «Ніч у музеї» із перформансом «Про що риплять музейні скрині» в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва; «Ніч з музеєм» у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України і його відділі – Київському літературно-меморіальному будинку-музеї М. Заньковецької; «Скандинавська ніч» (спільний проект Мультикультурного центру та Музею історії міста Києва за підтримки посольств Данії, Норвегії, Швеції й Фінляндії); «Ніч у музеї» з бароном Мюнхгаузеном та баронесою в Національно-архітектурному музеї «Київська фортеця»; «Нічний ХЛАМ» у Літературно-меморіальному музеї-квартирі П. Г. Тичини тощо.

«Помітною святковою подією став проект Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків «Мистецтво на кордонах: замовчувані аспекти». Проект розроблено в рамках теми, запропонованої Міжнародною радою музеїв. Він включає: експонування унікальних предметів, які роками не демонструвалися, театралізовані екскурсії, тематичні квести, лекції-дискусії», – повідомила заступник голови КМДА.

Вона додала, що справжній подарунок поціновувачам мистецтва зробив і Національний музей «Київська картинна галерея» – презентував виставку з музейних фондів «Античності сліди прекрасні».

Загалом найбільше відвідувачів у ці дні прийняли: Музей історії міста Києва, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Національний музей  українського народного декоративного мистецтва та Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]