Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «iHub у Києві стане найбільшим інкубатором, де втілюватимуться найамбітніші інноваційні та технологічні стартапи»

25 травня 2017 року, 13:30

 

Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у відкритті iHub у Києві та висловив переконання, що центр стане найбільшим інкубатором, де втілюватимуться найамбітніші інноваційні та технологічні стартапи.

«Багато разів у закордонних відрядженнях, відвідуючи сучасні інноваційні центри у різних містах світу, я задавався питанням, чому такі ініціативи працюють у всьому світі, а в Україні досі ні. Два роки ми працювали над реалізацією цього проекту. І я дуже радий, що сьогодні ми відкриваємо сучасний центр інновацій та IT-технологій iHub у центрі нашої столиці. Я впевнений, що цей iHub буде найбільшим інкубатором в країні, де втілюватимуться найамбітніші інноваційні та технологічні стартапи», – зазначив Віталій Кличко.

Мер нагадав, що у вересні 2015-ого року місто підписало меморандум з Фундацією Seed Forum Norway та Благодійним фондом Seed Forum Ukraine про співпрацю у створенні центру iHub. Місто виділило історичну споруду в центрі столиці, однак вона потребувала значних капіталовкладень у реконструкцію та ремонт.

«І я вдячний усім, хто підтримав наш проект та інвестував у розвиток нашого міста, в розвиток нашої талановитої молоді, в розвиток майбутнього. Особливо хочу подякувати уряду Королівства Норвегія, який надав більшу частину коштів для запуску iHub у Києві», – підкреслив міський голова.

Він зазначив, що реконструйований будинок на Хрещатику, 10, де тепер працюватиме iHub, залишається у власності громади Києва.

«Я дуже радий, що до цього хабу буде приходити і молодь, і вже визнані фахівці, які втілюватимуть свої інноваційні ідеї. Впевнений, що найбільший потенціал, який є у нашої країни, – це наші люди. І ми маємо надати їм усі можливості для розвитку та втілення їхніх ідей», – наголосив Віталій Кличко.

iHub Київ на Хрещатику, 10 – це сучасний простір площею 1600 кв. м., де розташовані: 190 робочих місць, 7 конференц-кімнат для переговорів, 2 конференц-зали, 6 зон відпочинку, 11 окремих кімнат для команд, 4 зали для проведення тренінгів.

iHub забезпечує стартапи, IT-компанії, фрілансерів необхідною освітою та навичками, менторською підтримкою, допомогою у залученні інвестицій та якісною інфраструктурою.

Також iHub проводить різноманітні освітні заходи: тренінги, воркшопи, майстер-класи, зустрічі, змагання, хакатони та конференції із напрямів IT-технологій, бізнес-планування, маркетингових стратегій тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]