Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

3-6 серпня в Києві відбудеться Відкритий Всесвітній і Всеєвропейський чемпіонат із японських шахів сьогі

25 травня 2017 року, 18:29

 

3-6 серпня в Києві відбудеться Відкритий Всесвітній і Всеєвропейський чемпіонат із японських шахів сьогі (ESC/WOSC – 2017). Про підготовку до цієї міжнародної події йшлося на зустрічі представників Японської Асоціації Сьогі та Київської міської державної адміністрації 24 травня в КМДА.

За інформацією майстра Ямамото Сінья, сьогі – це стародавня настільна гра, своєрідні японські шахи. У перекладі з японської назва означає «гра генералів», та є невід’ємною частиною японської культури. Наразі в країні східного сонця сьогі захоплюється понад 20 мільйонів мешканців.

Як йшлося на зустрічі, Всесвітній і Всеєвропейський чемпіонат ESC/WOSC – основна і найбільш очікувана подія у світі сьогі, яка об’єднає найсильніших гравців із усього світу в Києві. І хоча в нашій країні поки що небагато відомо про цю гру, представники Української Федерації Сьогі протягом багатьох років гідно репрезентують Україну на європейських і світових турнірах, здобуваючи перемоги.

Захід включено до програми відзначення Року Японії в Україні, у рамках якої в усіх районах Києва відбуваються різноманітні культурні, освітні та просвітницькі заходи.

Зокрема, під час святкування Дня Києва, з 26 травня до 2 липня, на території Печерського ландшафтного парку триватиме виставка квітів «Японія очима України». 27 травня біля Золотих Воріт відбудеться вистава традиційного японського театру Кабукі та висадження сакур. Загалом же Київ цього року планують прикрасити понад 100 сакурами: на Володимирській гірці, у Маріїнському парку, парку «Наталка», парку «Кіото», на Пейзажній алеї, на території Київського хореографічного училища та Київського політехнічного університету, в ботанічному саду ім. Фоміна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]