Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У вересні ми запускаємо нову нитку колектора»

26 травня 2017 року, 20:20

Нову нитку міського колектора планують ввести в експлуатацію вже у вересні цього року. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

Міський голова зауважив, що колектор – дуже важливий для міста інфраструктурний об’єкт.

«Столичний колектор був побудований ще в 1960-ті роки. На жаль, уже в 1999 році він був визнаний аварійним. Тим не менш, гроші в об’єкт не вкладали, тема замовчувалася. Але це може спричинити велику екологічну катастрофу, наслідки якої відчують не тільки в Києві», – наголосив мер.

Столична влада взялася за вирішення цієї проблеми і знайшла кошти для будівництва нової нитки колектора.

«Ми інвестували майже 1,3 млрд гривень, щоб побудувати нову нитку колектора. І у вересні ми вже зможемо її запустити в експлуатацію», – заявив Віталій Кличко та додав, що будівництво фінансується спільно із міського і державного бюджету.

Віталій Кличко підкреслив, що спорудження цього об’єкту було непростим завданням і подякував за роботу усім фахівцям, команді, яка долучилася до будівництва колектора.

«Я не буду розказувати, скільки у нас було проблем, наскільки це складний об’єкт, але ми впоралися із усіма викликами, і я не думаю, що щось завадить нам запустити його вчасно», – зауважив міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]