Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «На озері Тельбін запустили систему аерації»

28 травня 2017 року, 16:32

Ми крок за кроком змінюємо наше місто. І сьогодні на озері Тельбін запустили систему аерації, яка дозволить його очищати. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час запуску системи аерації на озері Тельбін.

Мер нагадав, що ще декілька років тому депутати разом з громадськістю відстояли територію навколо озера від забудови. А згодом, додав Віталій Кличко, тут був облаштований парк, з'явилася сучасна бігова доріжка з резиновим покриттям. «Ми боролися за цю територію всі разом. Займалися її благоустроєм. І ми робимо все, щоб Київ був комфортним містом», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера Києва, система аерації, яку встановили на озері, є унікальною, оскільки дозволить насичувати киснем воду та очищувати її. «І тут можна буде безпечно купатися. А озеро Тельбін стане ще більш популярним місцем відпочинку киян», – додав він.

Упродовж багатьох років з тротуарів дощовими потоками у водойму зносило бруд. Оскільки озеро є доволі глибоким, природня аерація зверху не дозволяє насичувати його киснем. Через це розпочався процес гниття і озеро поступово почало перетворюватися на болото.

Наразі встановлена система, яка складається з 8 аераторів, працює потужна компресорна станція та уздовж берега прокладений трубопровід із кисневим повітрям. Воно подається по трубах у центр озера та насичує киснем воду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]