Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Усі конфліктні питання мають вирішуватися винятково через діалог, а не із застосуванням сили»

01 червня 2017 року, 15:32

 

Усі конфліктні питання мають вирішуватися винятково через діалог, а не із застосуванням сили. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи журналістам інцидент, що стався під час розгляду в Київраді питання про надання статусу учасника АТО бійцям добровольчих батальйонів.

За словами мера, під час обговорення питання в залі пролунали пропозиції проголосувати його в першому читанні і доопрацювати. Водночас, зауважив Віталій Кличко, деякі депутати вимагали негайного ухвалення, а в кулуарах в цей час сталася сутичка між молодиками, які намагалися прорватися в сесійний зал, і правоохоронцями. Участь у конфлікті брали і деякі депутати. Згодом, рішення було доопрацьоване в залі і ухвалене в цілому.

Віталій Кличко наголосив, що інцидент, який трапився під час засідання Київради, не додає авторитету ні самій Київраді, ні місту Києву.

«Це ганебна практика, яку ми повинні припиняти. Депутати повинні вміти домовлятися і відстоювати свою думку не шантажем і протистоянням. А люди, які приходять на засідання, – дотримуватися порядку», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що нині багато сил, які хочуть розвалити нашу країну і тому навмисно провокують силові розбірки.

«Усі конфлікті питання необхідно вирішувати винятково за «круглим столом» і в діалозі. Силове протистояння – це не той шлях, і ми не повинні його допустити», – додав Київський міський голова.

Він зазначив, що правоохоронні органи повинні розслідувати інцидент і притягнути винних до відповідальності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]