Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Обраний проект реконструкції Шулявського шляхопроводу є оптимальним»

06 червня 2017 року, 18:21

 

У травні на містобудівній раді після ретельного аналізу, доопрацювань і консультацій експерти обрали проект реконструкції Шулявського шляхопроводу. Проекти оцінювали за такими критеріями як: вартість, терміни будівництва, пропускна спроможність, кількість смуг руху і довжина інженерних мереж, що підлягають перекладці. Оптимальним визначено проект № 3, ТОВ «Інститут Київдормістпроект».

«Обраний варіант реконструкції має низку переваг. Так, він не заважає наявній лінії метрополітену. Роботи під час реконструкції завдаватимуть найменше незручностей мешканцям прилеглих будинків. Проект не потребує відселення людей чи знесення житлових будинків, перекриття заїзду до будинків, що знаходяться поруч. Також він залишає доступ до зупинок громадського транспорту, передбачає розміщення підземних переходів, зберігає пішохідну зону. Вартість і термін реалізації проекту найменші. І найголовніше – транспортне моделювання розв’язки визначило, що пропускна спроможність проекту задовольняє теперішню інтенсивність руху та, що дуже важливо, перспективну», – стверджує Олександр Спасибко.

За його словами, подальші кроки з реалізації проекту – це розробка проекту техніко-економічного обґрунтування та проекту реконструкції, державна експертиза у ДП «Укрдержбудекспертиза» та отримання експертного звіту.

У грудні 2017, відповідно до чинного законодавства буде визначено генерального підрядника, підписано договір і розпочато роботи.

«Проект дуже важливий і необхідний місту. Мова йде про комфорт і безпеку містян. Тож ми докладаємо усіх зусиль, щоб якісно та вчасно його реалізувати», – зазначив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]