Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Реконструйований зоопарк збереже свою територію на 100%»

06 червня 2017 року, 18:37

 

Сьогодні на щотижневому брифінгу заступник голови КМДА Олександр Спасибко повідомив про перебіг робіт щодо реконструкції столичного зоопарку. За його словами, минулого тижня на виїзній нараді було обговорено низку проектних рішень та вже найближчим часом проект 1-ї черги буде передано на експертизу.

Проект першої черги передбачає реконструкцію озер біля входу з боку проспекту Перемоги, реконструкцію мавпятника зі створенням зимових та літніх вольєрів, будівництво вхідної групи «Південна» з підземним акваріумом, будівництво «Універсального павільйону» з відкритим вольєром для утримання птахів. За планами перша черга реконструкції буде завершена наприкінці 2018 року.

«Після завершення робіт ми відкриємо для киян та гостей столиці один із найсучасніших зоологічних парків у Європі. Тут буде справжня Савана, Південна Африка, Мадагаскар. Можна буде спостерігати за тваринами в майже природних умовах їхнього існування. Реконструкція складна, тому пройде в декілька етапів», – зазначив заступник голови КМДА.

Він також повідомив, що з метою збереження та захисту всіх унікальних дерев і рослини фахівцями проведено обстеження парку та розробляється дендроплан.

«Ще раз наголошую: зоопарк на 100% залишається у своїх межах. До того ж, ми збільшуємо корисну площу, а це ще більше простору для тварин і цікавих експозицій для відвідувачів. Безумовно, не уникнути певних незручностей для мешканців зоопарку протягом реконструкції, та теперішні умови перебування тварин та птахів потребують змін. А після реконструкції вони отримають нові, майже природні умови свого існування», – зазначив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]