Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комітет із питань ЖКГ підтримав пропозицію Києва щодо необхідності введення мораторію на відключення ТЕЦ

07 червня 2017 року, 19:34

 

Сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримав пропозицію Києва щодо запровадження мораторію на відключення об’єктів теплопостачання. Зокрема, йшлося про ТЕЦ-6, на яку сьогодні припинене газопостачання і яка забезпечує гарячою водою і теплом Деснянський, частину Подільського та Оболонського районів.

Про це рішення членів комітету повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який виступив із доповіддю про критичну ситуацію у сфері теплоенергетики.

«Відключення від роботи однієї із найбільших ТЕЦ країни має низку негативних наслідків не лише з точки зору стабільного постачання людям життєво необхідних комунальних послуг, а й з точки зору технічного стану теплових мереж. Ми пам’ятаємо 2013 рік, коли столиця залишилася без гарячого водопостачання протягом трьох літніх місяців. Відсутність теплоносія в мережах пришвидшила процеси корозії, і під час запуску опалення ми мали в рази більшу кількість пошкоджень труб. Враховуючи ці негативні фактори, столична влада звернулася до Кабінету Міністрів України із проханням запровадити мораторій на відключення основних об’єктів теплогенерації поки не будуть вирішені питання фінансових взаєморозрахунків за природний газ», – заявив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що відключення теплоелектроцентралі здійснене дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз України» «Укртрансгаз» у зв’язку із заборгованістю ПАТ «Київенерго» за транспортування природного газу. Сума боргу перевищує 370 млн грн, із яких 108 млн грн – це борги державного бюджету за пільги та субсидії.

Через зупинку ТЕЦ без гарячого водопостачання досі залишаються понад 2 тисячі житлових будинків, 39 лікарень, 164 дитячих садки, 123 школи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]