Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 11 до 29 червня у Києві святкуватимуть 150-річчя Канади

09 червня 2017 року, 11:58

Із 11 до 29 червня у столиці в рамках святкування 150-річчя Канади відбудуться культурно-спортивні заходи, організовані Посольством Канади в Україні за підтримки Київської міської державної адміністрації.

«Ми віримо, що це буде чудова нагода зацікавити киян усіх вікових категорій і долучити їх до культури Канади. Канадці, які працюють та служать в Україні, гратимуть у вуличний хокей із киянами та гостями Києва. Важливим акцентом святкування стане залучення молоді», – наголосив у листі до Київського міського голови Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

Він повідомив, що вже 11 червня з 10:00 на вулиці Костьольній під час свята Франкофонії працюватиме спеціальний кіоск із продажу національних страв канадської кухні. Виступатиме канадська фольк-блюз співачка Kristine St-Pierre.

20 червня на Софійській площі відкриється фотовиставка «Біженці в Канаді: історія гостинності та захисту».

25 червня о 13:00 на вулиці Хрещатик, напроти КМДА, відбудеться офіційне відкриття урочистостей. Із 10:00 до 19:00 тут триватиме хокейний турнір, у якому візьмуть участь 9 команд, серед яких канадські та українські правоохоронці, представники посольств різних країн в Україні, учасники української збірної «Ігор Нескорених», які вирушать до Торонто у вересні цього року. У перервах глядачі зможуть скуштувати страви канадської кухні, зокрема, морозиво із кленовим сиропом. У цей же день на 6-му поверсі ЦУМу розпочнеться тиждень канадських виробників, який триватиме із 25 червня до 1 липня.

29 червня у рамках фестивалю «Atlas Weekend» виступить канадський гурт «Royal Canoe».

 

Довідково.

За інформацією Управління міжнародних зв᾽язків КМДА,  2 грудня 1991 року Канада визнала незалежність України, а вже 27 січня 1992-го між країнами встановлено дипломатичні відносини. Разом із тим, Угоду про дружбу між Торонто і Києвом підписано ще 29 липня 1991 року.

За пропозицією Посольства України в Канаді наразі розглядається можливість присвоєння назви «Канадський» безіменному скверу на вулиці Січових Стрільців, 27 у Шевченківському районі. 26 квітня 2017 року цю пропозицію підтримала Комісія з питань найменувань при Київському міському голові та рекомендувала для винесення на громадське обговорення, яке триватиме на офіційному веб-сайті КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]