Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Реконструкція газоочисного обладнання на Дарницькій ТЕЦ дозволить поліпшити екологічну ситуацію на лівому березі Києва»

13 червня 2017 року, 11:30

Реконструкція газоочисного обладнання котлоагрегатів на Дарницькій ТЕЦ дозволить вирішити низку екологічних питань лівого берега столиці. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час розгляду питання про ухвалення інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція» на засіданні НКРЕКП.

«Я сьогодні приїхав на засідання, щоб підняти важливе для киян питання, з яким міська влада вже зверталася до комісії. Йдеться про реконструкцію газоочисного обладнання котлоагрегатів на Дарницькій ТЕЦ. Така реконструкція дозволить покращити екологічну ситуацію на лівому березі Києва. І сьогодні принципово важливим для вирішення екологічних проблем лівого берега столиці є рішення НКРЕКП про прийняття інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція» для такої реконструкції», – зазначив мер.

Віталій Кличко наголосив, що питання екології є важливим для киян, які проживають поряд із Дарницькою ТЕЦ. Мешканці прилеглих будинків особливо стурбовані роботою золо-шлаковідвалу, що в народі носить назву озеро «гарячка», і негативними наслідками його роботи для навколишнього середовища.

«Міська влада підтримує ініціативу змінити систему видалення твердих відходів спалювання вугілля на більш сучасну аби покращити екологічну ситуацію в Дарницькому районі столиці. І, підкреслю: дуже важливо, що виконання зазначених робіт не призведе до збільшення тарифу ані на теплову, ані на електричну енергію для споживачів. Міська адміністрація спільно з представниками громадськості контролюватимуть хід виконання робіт на Дарницькій ТЕЦ та дотримання технічних вимог», – підкреслив міський голова.

Віталій Кличко наголосив, що «Євро-Реконструкція» має вжити всіх заходів заради безпечного функціонування «гарячки», поки об’єкт не буде рекультивований.

«Це особливо важливо у спекотний період, щоб пил та інші забруднюючі речовини не потрапляли на територію житлових масивів», – сказав мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]