Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко дав старт параду трамваїв з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая

17 червня 2017 року, 16:00

Мер Києва Віталій Кличко дав старт параду трамваїв, який відбувається на Контрактовій площі з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая.

Віталій Кличко наголосив, що парад трамваїв вже став традицією для Києва.  А його цьогорічна особливість – 20 моделей різноманітних трамваїв – від найстаріших до сучасних. За словами Віталія Кличка, сьогодні кожен може побачити, якими трамваями кияни пересувалися колись і які вони сучасні та комфортні сьогодні.

Мер Києва також додав, що щоденно столичні трамваї перевозять 400 тисяч пасажирів. І Київ зацікавлений у розвитку трамвайної мережі з огляду на екологічність та високу провізну спроможність цього виду міського транспорту.

Віталій Кличко нагадав, що Київ закупив 13 сучасних трамваїв із низькою підлогою, серед них – 10 вагонів польського виробництва «PESA» та 3 вітчизняних «Електрон» (м. Львів).

Усі сучасні трамваї обладнані зовнішніми та внутрішніми відеокамерами, системами обігріву та кондиціювання пасажирського салону і кабіни водія. Крім того, зауважив мер Києва, пасажири можуть безкоштовно зарядити свої гаджети та підключитися до Wi-Fi.

«Розвиток транспортної інфраструктури є пріоритетом для нас. І ми розуміємо, що місто не може бути сучасним без сучасного транспорту. Тому ми взяли завдання не лише ремонтувати дороги, а і купувати новий сучасний транспорт. Наше місто має бути комфортним для його мешканців та гостей», – підкреслив Віталій Кличко. Він зауважив, що цього року виділені кошти на закупівлю 47 сучасних трамвайних вагонів.

«Ми також робимо все, щоб відновити виробництво трамваїв у нашому місті. Це сприятиме притоку інвестицій, створенню нових робочих місць», – сказав столичний голова.

Крім того, за його словами, передбачається будівництво (продовження) Борщагівської лінії швидкісного трамвая до станції метро Палац Спорту. Щодня Борщагівська лінія перевозить 160 тисяч пасажирів. А продовження лінії дозволить збільшити пасажиропотік на 60% за добу.

У планах також реконструкція транспортно-пересадочних вузлів «Чернігівська», «Петрівка», «Контрактова площа». Крім того, передбачене будівництво сучасної станції «вул. Генерала Потапова». Орієнтовна дата завершення робіт – 2019 рік.

Також цьогоріч планується розпочати масштабне дослідження трамвайних колій Лівобережжя з метою підготовки необхідної документації та кошторисів для того, щоб сучасні трамваї курсували і на Лівому березі міста.

Під час параду трамваїв Віталій Кличко урочисто погасив ювілейну поштову марку з нагоди 125-річчя Київського електричного трамвая.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]