Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця першою підключилася до Національної системи e-Health

19 червня 2017 року, 14:25

 

У столиці підключено перший медичний заклад до Національної системи e-Health у рамках медичної реформи. Ним став Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 Подільського району. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час урочистої реєстрації закладу.

«Київ завжди був флагманом реформ у всіх сферах життя міста, і, насамперед, у сфері охорони здоров’я. Символічно, що сьогодні ми знову ж таки першими робимо реальний крок у реформуванні системи охорони здоров’я в рамках впровадження національної реформи Міністерства охорони здоров’я. Після того, як усі медичні заклади внесуть свої дані до Національної системи, громадяни України зможуть самостійно обирати власного лікаря на основі його професіоналізму, а не за територіальним принципом», – сказав Микола Поворозник.

За його словами, саме реєстрація медичного закладу в Національній системі e-Health уможливить принцип «Гроші йдуть за пацієнтом», що є основною засадою реформи медицини.

«За час роботи через систему Helsi на прийом до лікарів первинної і вторинної ланки записалися близько 50 000 пацієнтів. Більше 40% із них записалися на прийом через інтернет, інші – через Call-центр і реєстратури. Уже підключено 58 амбулаторій Подільського, Оболонського та Солом’янського районів, а наразі активно підключається Деснянський район. Підключено консультаційно-діагностичні центри трьох районів і одна дитяча лікарня. Більше 2 000 медичних співробітників внесено до електронної медичної системи Helsi», – додав заступник голови КМДА.

Він зауважив, що система Helsi надає медичним закладам можливість взяти участь у медичній реформі – підключити заклад і лікарів, зафіксувати вибір пацієнтом сімейного лікаря і передати всю інформацію до Міністерства охорони здоров’я.

«Українська медицина – на шляху істотних перетворень. А керівництво Києва й надалі робитиме все можливе для того, щоб наше місто, як справжня європейська столиця, було прикладом для всіх інших міст України», – підсумував Микола Поворозник.

 

Довідково.

Helsi – розробник медичних електронних систем. Для державних медичних установ Helsi проводить реєстрацію в Національній системі e-Health у рамках реформи, а також надає безкоштовну ліцензію на використання іншого функціоналу: електронної карти пацієнта, кабінету лікаря, онлайн запису на прийом тощо. Helsi надає можливість пацієнту самостійно обирати сімейного лікаря.

Сьогодні Helsi працює у лікарнях і амбулаторіях Подільського та Оболонського районів. Проте, поступово буде створено систему, яка працюватиме в усьому місті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]