Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з мером Монреалю та домовився про залучення фахівців для оптимізації системи громадського транспорту в Києві і про програму обміну студентами

19 червня 2017 року, 18:38

Мер Києва Віталій Кличко, який перебуває із робочим візитом у Канаді, зустрівся з мером Монреалю Дені Кодером та домовився про основні практичні напрями співпраці між двома містами. Зокрема, Монреаль направить своїх фахівців-менеджерів для експертної оцінки та консультативної допомоги в організації роботи громадського транспорту в Києві.

«Нам цікавий досвід Монреалю в організації роботи громадського транспорту, де система працює дуже ефективно. Також цікава для нас і система організації руху транспорту в місті. Бо, коли понад 50 відсотків населення пересувається на автомобілях, це говорить про те, що в місті дуже добре організована транспортна інфраструктура», – зазначив Віталій Кличко.

Також мери Києва та Монреалю домовилися про освітню співпрацю між містами. Зокрема, йдеться про програму обміну студентами, які навчаються і працюють у сфері IT-технологій.

«У Монреалі розташовані 6 університетів, один із яких входить в 20-ку найпрестижніших університетів світу. І ми обговорили з Дені Кодером створення і втілення програми з навчання і стажування київських студентів, які вивчають сферу IT-технологій, у вищих учбових закладах Монреалю. А канадські фахівці та молодь, що навчається, приїдуть до Києва. Така освітня співпраця буде внеском у майбутнє не тільки Києва, а й України загалом», – зауважив після зустрічі Віталій Кличко.

Він зазначив, що велику перспективу має і бізнес-співпраця між українським та канадським IT-сектором, оскільки в Монреалі дуже добре розвинений бізнес саме у цій сфері.

Також мери обмінялися думками щодо ефективної роботи системи Smart City, яку сьогодні впроваджує Київ і яка успішно працює у Монреалі.

«Мені сподобалася фраза мого колеги щодо впровадження розумних технологій в управлінні містом. Як сказав Дені, «розумне місто робить розумними людей, які в ньому живуть». Це до того, що технології роблять і життя людей комфортнішим, і змушують містян бути відповідальнішими та активнішими у втіленні змін у своєму місті», – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко перебуває із робочим візитом у Канаді.

Зокрема, у Монреалі Віталій Кличко візьме участь у відкритті та роботі ХІІ конгресу Всесвітньої асоціації мегаполісів. Він презентує українську столицю на пленарній сесії «Міста в центрі прийняття рішень – стратегії інтегрованого сталого розвитку».

Окрім того, Віталій Кличко відвідає канадське місто-побратим Києва Торонто, де запланована зустріч із мером та представниками муніципальної влади, діловими колами та українською громадою Торонто.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]